Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی تنها دانشگاه کشور در عرصه تربیت دانشجویان غیرایرانی به شمار می‌رود؛ مرکز آموزش زبان فارسی این دانشگاه به‌عنوان مرجع رسمی برای آموزش و انتقال فرهنگ ایرانی انتخاب شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انقلاب اسلامی ایران با دستیابی به موفقیت‌های ملی و بین المللی در زمینه‌های مختلف علمی، نظامی، سیاسی و در سطح جهان، به عنوان یک ابرقدرت مطرح بوده و بسیاری از کشور‌های دنیا در صدد ایجاد راه‌های همکاری مشترک با ایران می‌باشند که این خود نشان از عزم و اراده بالای جوانان مومن و انقلابی این مرز و بوم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیروزی انقلاب اسلامی استان‌ها کشور با تحولات زیادی رو به رو شدند؛ دردوران رژیم پهلوی رشد علمی در دانشگاه‌ها پیشرفت چشمگیر نداشته با پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه‌ها به سمت کشف استعداد‌های نخبگان سوق برداشتند.
در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قصد داریم با دستاورد‌های دانشگاه‌های شهر قزوین آشنا شویم.     دانشگاه بین‌المللی قدس اولین دانشگاه قزوین لایحه تأسیس یک دانشگاه بین‌المللی اسلامی در دی‌ماه سال ۱۳۶۲، در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسید و این دانشگاه با نام «دانشگاه بین‌المللی قدس» آغاز به کار کرد.
در سال ۱۳۷۰ این دانشگاه با مجتمع آموزش عالی دهخدا ادغام شد و با نام «دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)» فعالیت رسمی خود را به‌صورت یک دانشگاه جامع آغاز کرد و اساسنامه دانشگاه نیز در تیرماه سال ۱۳۷۷ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
با گذشت نزدیک به چهار دهه از فعالیت‌های چشمگیر دانشگاه در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، در سایه توجه ویژه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) آبروی نظام است»، این دانشگاه در مسیر ارتقا و تحول قرار دارد.   دانشگاه امام خمینی (ره) تنها دانشگاه بین‌المللی کشور در عرصه تربیت دانشجویان غیرایرانی سیدابوالحسن نائینی رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: این دانشگاه از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شاخص و نمونه کشور است که باید آن را دستاورد انقلاب اسلامی و مولود مبارک آن است.     سیدابوالحسن نائینی تصریح کرد: این دانشگاه که به نام مقدس بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) مزین است، در سایه اراده و تلاش خالصانه مسئولان آن می‌کوشد ضمن کمک به گسترش تحصیلات آموزش عالی در ایران به تربیت متخصصان متعهد برای خودکفایی علمی و فرهنگی کشور‌های اسلامی و جهان پرعظمت اسلام بپردازد و بر پایه یک رسالت جهانی به موازات نشر علوم، فنون و ترویج معارف اصیل اسلامی در سطح بین‌المللی زمینه‌های لازم را برای توسعه تحقیقات و نوآوری در ایران و انتقال آن به کشور‌های اسلامی فراهم آورد.
رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) تصریح کرد: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با مساحت بیش از ۱۰۰ هکتار دارای یک سایت ۷۶ هکتاری برای ساختمان‌های آموزشی، پژوهشی و اداری دانشگاه و یک سایت ۲۴ هکتاری برای ساختمان‌های رفاهی و ورزشی است.
وی گفت: مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاه از دو دانشکده در بدو تأسیس آن در سال ۱۳۷۰، امروزه به هفت دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی، ادبیات و علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، فنی و مهندسی، معماری و شهرسازی، کشاورزی و منابع طبیعی و سه مرکز آموزشی و پژوهشی با عناوین مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، مرکز پژوهشی آینده‌پژوهی و مرکز رشد و کارآفرینی گسترش پیدا کرده است که در آن‌ها هم‌اکنون حدود ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی و بیش از یک هزار دانشجوی غیر ایرانی در مقاطع مختلف تحصیلی و دوره‌های آموزش زبان فارسی مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.     رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در مورد شاخص‌ترین ویژگی‌های این دانشگاه گفت: قانون تأسیس دانشگاه در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسیده و اساسنامه آن مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، حضور رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس هیئت امنا از ویژگی‌های متمایز این دانشگاه با سایر دانشگاه‌های کشور است و این دانشگاه تنها دانشگاه بین‌المللی کشور در عرصه تربیت دانشجویان غیرایرانی به شمار می‌رود؛ مرکز آموزش زبان فارسی این دانشگاه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌عنوان تنها مرجع رسمی دانشگاهی برای آموزش و انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی و زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان در کشور انتخاب شده است. کسب مقام قهرمانی لیگ اختراعات در مسابقات روباتیک آزاد شیراز نائینی بیان کرد: از جمله دستاورد‌های دانشگاه بین‌المللی قزوین می‌توان به کسب عنوان قهرمانی لیگ اختراعات در چهارمین دوره مسابقات کشوری روباتیک آزاد شیراز در سال ۲۰۱۸، انتخاب طرح رحمان احمدی عضو هیئت علمی گروه معدن دانشگاه به‌عنوان طرح برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۷ و انتخاب طرح محمدرضا خان‌محمدی خرمی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه به‌عنوان طرح برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۷ اشاره کرد.     رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در ادامه افزود: کسب رتبه دوم دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از نظر میزان استناد نسبت به کل مقالات (مؤثرترین تولیدات علمی) در دوره سه‌ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در بین دانشگاه‌های جامع کشور، کسب رتبه هفتم در میان دانشگاه‌های جامع و مؤسسات تحقیقاتی کشور در تعاملات علمی بین‌المللی و بر اساس شاخص مقالات با مشارکت بین‌الملل از کل مقالات بر اساس گزارش پایگاه استنادی اسکوپوس در سال ۲۰۱۷، قرار گرفتن دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در جمع مؤثرترین‌های دنیا در کنار ۵۳ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور بر اساس اطلاعات استخراج‌شده از پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ISI-ESI) در سال ۲۰۱۷ از دیگر دستاورد‌های دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) است.
وی اظهار کرد: از جمله دستاورد‌های دیگر این دانشگاه می‌توان به رشد قابل توجه مقالات دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) بر اساس آخرین فهرست مقالات یک درصد برتر کشور بر اساس اطلاعات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال ۲۰۱۶، قرار گرفتن نام سعید عباس‌بندی عضو هیئت‌علمی گروه ریاضی دانشگاه در فهرست دانشمندان پراستناد (یک درصد برتر) جهان در سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸، انتخاب فرزاد ابراهیمی عضو هیئت‌علمی گروه مکانیک در حوزه مهندسی با تعداد استناد ۱۷۷۰ به‌عنوان پژوهشگر یک درصد برتر ایران در سال ۱۳۹۷، ثبت زندگی‌نامه مهدی زندیه معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه در جلد دوم کتاب فاخر معماران ایران اشاره کرد.       نائینی خاطرنشان کرد: آغاز فعالیت شرکت دانش‌بنیان «تحقیقاتی کبریا» جهت تولید محصولات انیماترونیک در مرکز رشد دانشگاه به همت فاطمه نظری، آغاز فعالیت شرکت دانش‌بنیان «توسعه فناوری واپایش هوشمند» جهت ساخت دستگاه Data Acquisition در مرکز رشد دانشگاه به همت محسن داوودی، آغاز فعالیت شرکت دانش‌بنیان «آکپاد پلیمر» جهت تولید آغازگر‌های پراکسیدی و هیدرو پراکسیدی در مرکز رشد دانشگاه به همت امیر کاظمی و آغاز فعالیت شرکت دانش‌بنیان «رینو» جهت بازیافت پسماند‌های الکترونیک در مرکز رشد دانشگاه به همت حامد مازندرانی‌زاده، از دیگر دستاورد‌های مهم دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) است.
آمار دانشگاه در سال‌های ۱۳۷۰ و ۱۳۹۷ به طور مثال در نخستین نمودار، مقایسه آمار آموزشی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) را در سال‌های ۷۰ تا ۹۷ مشاهده می‌کنید که در آن شاهد رشد چشمگیر تعداد دانشجویان از ۹۹۱ نفر به ۹ هزار و ۵۳۰ نفر هستیم و در شاخص‌های دیگر از جمله تعداد رشته‌های تحصیلی و تعداد اعضای هیئت علمی نیز به ترتیب شاهد افزایش عددی از ۹ به ۱۴۵ نفر و ۵۱ به ۳۱۱ نفر هستیم.  
در دومین نمودار، مقایسه آمار عمرانی دانشگاه را در ۲۷ سال اخیر مشاهده می‌کنید که در آن شاهد رشد سطح زیربنای فضای آموزشی از ۲۲ هزار و ۱۰۰ متر مربع به ۴۳ هزار و ۴۹۲ مترمربع هستیم و در شاخص‌های دیگر ازجمله سطح زیربنای فضا‌های ورزشی و رفاهی، سطح زیربنای فضای کمک آموزشی و سطح زیربنای خوابگاه‌ها نیز به ترتیب شاهد افزایش عددی از یک هزار و ۳۹۰ متر مربع به ۲۵ هزار و ۳۲۰ متر مربع، از ۶۰۰ متر مربع به ۳۴ هزار و ۷۹۲ متر مربع و ۲ هزار و ۱۰۵ متر مربع به ۳۰ هزار و ۷۰۰ نفر هستیم.     در آخرین نمودار، مقایسه آمار پژوهشی دانشگاه را در سال‌های ۷۰ تا ۹۷ مشاهده می‌کنید که در آن شاهد رشد چشمگیر مقالات علمی و پژوهشی از صفر به ۲۴۵ مورد هستیم و در شاخص‌های دیگر از جمله مقالات ISI، مقالات کنفرانس‌ها و طرح‌های پژوهشی نیز به ترتیب شاهد افزایش عددی از یک به ۳۹۹ مورد، از صفر به ۲۳۸ مورد و از صفر به ۳۹ مورد هستیم.     دانشگاه آزاد قزوین قطب‌ رباتیک منطقه  در این راستا یکی از دانشگاه که توانسته است باعث پیشرفت روز افزون این استان شود دانشگاه آزاد اسلامی بوده است با توجه به موفقیت‌های بسیاری که تیم‌های دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در مسابقات رباتیک به‌دست آوردند این دانشگاه به یکی از قطب‌های رباتیک منطقه تبدیل شده‌است.
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، فعالیت خود را در سال ۱۳۷۱ و تنها با دو رشته تحصیلی آغاز کرد این درحالی است که امروز این دانشگاه بعنوان یکی از مراکزمعتبرتولید علم در غرب آسیا به شمار می‌آید. این اعتباررا می‌توان عمدتاً به بکارگیری علوم و فن آوری بالا دررشته‌هایی همچون معماری علوم رباتیک، مهندسی کامپیوتر و مهندس عمران نسبت داد. بسیاری از دستاورد‌های بین المللی ما برپایه چشم انداز ماست.   مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توسعه کامل منابع انسانی و ارتقاء سطح دانش برای رسیدن به زندگی صلح آمیزتر و بهتر است. چشم انداز این دانشگاه تبدیل شدن به یکی از دانشگاه‌های بین المللی با اعتبار جهانی درسال ۲۰۲۰ می‌باشد. برخورداری ازاعتبار بالا درمیان دانشگاه‌های بین المللی در آن سال نتیجه مستقیم این چشم انداز ما خواهد بود.       در حال حاضر جمعیت دانشجویان در استان قزوین بیش از ۱۵۰هزار نفر است که بیشتر این دانشجویان در شهر قزوین و حومه آن مشغول به تحصیل می‌باشند.   قزوین دارای چندین دانشگاه و تعداد زیادی مؤسسه آموزش عالی و غیرانتفاعی می‌باشد. از جمله مهم‌ترین مراکز آموزش عالی این شهر، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشگاه پیام نور مرکز قزوین، دانشگاه آزاد قزوین، دانشکده فنی شهید بابایی، مرکز تربیت معلم شهید رجایی، مؤسسه آموزش عالی رجاء، مؤسسه آموزش عالی دهخدا و غزالی و … می‌باشند.   همچنین دانشگاه آزاد قزوین و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، از مراکز مهم آموزش عالی در کشور می‌باشند، که دارای امکانات بسیاری می‌باشند و دستاورد‌های بسیاری را در سطح ملی و بین‌المللی کسب کرده‌اند.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معرفی دانشگاه امام خمینی اولین دانشگاه بین المللی تاسیس دانشگاه امام خمینی پیشرفت دانشگاه امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۰۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز

به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

در گزارش رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۴ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۰۰۰ دانشگاه حضور داشته اند که چهار دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

فهرست دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

ردیف رتبه در آسیا دانشگاه
۱ =۵۶ دانشگاه صنعتی شریف
۲ ۶۸ دانشگاه صنعتی امیر کبیر
۳ =۷۹ دانشگاه علم و صنعت ایران
۴ ۱۰۰ دانشگاه تهران
۵ ۱۱۸ دانشگاه صنعتی شیراز
۶ =۱۲۱ دانشگاه تبریز
۷ =۱۲۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران
۸ =۱۳۱ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۹ ۱۳۳ دانشگاه صنعتی اصفهان
۱۰ =۱۳۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۱۱ ۱۴۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۲ =۱۵۴ دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳ =۱۶۰ دانشگاه شیراز
۱۴ =۱۸۰ دانشگاه فردوسی مشهد
۱۵ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
۱۶ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کاشان
۱۷ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
۱۸ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۱۹ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه کاشان
۲۰ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه ارومیه
۲۱ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی بابل
۲۲ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲۳ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۴ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی مازندران
۲۵ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قزوین
۲۶ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۲۷ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه محقق اردبیلی
۲۸ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
۲۹ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کردستان
۳۰ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی سهند
۳۱ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه شهید چمران اهواز
۳۲ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی شاهرود
۳۳ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه اصفهان
۳۴ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه کردستان
۳۵ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
۳۶ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه یزد
۳۷ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
۳۸ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی ایلام
۳۹ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه خوارزمی
۴۰ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه رازی کرمانشاه
۴۱ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه سمنان
۴۲ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه گیلان
۴۳ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه مازندران
۴۴ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
۴۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اراک
۴۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
۴۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه بوعلی سینا همدان
۴۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه حکیم سبزواری
۴۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی کرمان
۵۰ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه لرستان
۵۱ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه خلیج فارس
۵۲ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قم
۵۳ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان
۵۴ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهرکرد
۵۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۵۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه مراغه
۵۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه صنعتی ارومیه
۵۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه یاسوج
۵۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی زنجان
۶۰ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی
۶۱ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه الزهرا
۶۲ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه اراک
۶۳ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه ایلام
۶۴ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی سمنان
۶۵ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه شاهد
۶۶ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۶۷ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه هرمزگان
۶۸ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه قم
۶۹ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه زنجان
۷۰ ۶۰۱+ دانشگاه دامغان
۷۱ ۶۰۱+ دانشگاه پیام نور
۷۲ ۶۰۱+ دانشگاه بیرجند
۷۳ ۶۰۱+ دانشگاه سیستان و بلوچستان
۷۴ رتبه اعلام نشده یک دانشگاه غیرانتفاعی
۷۵ رتبه اعلام نشده دانشگاه صنعت نفت

براساس رتبه بندی تایمز در منطقه آسیا در سال ۲۰۲۴ دانشگاه شینهوا (Tsinghua) و دانشگاه پکن از چین برای پنجمین سال متوالی مقام های اول و دوم را به خود اختصاص دادند.

در مقایسه با چهار دانشگاه در سال گذشته، پنج دانشگاه چین در بین ۱۰ دانشگاه برتر قرار دارند. دانشگاه ژجیانگ با صعود از رتبه دوازدهم به نهم وارد این گروه شده است. هنگ کنگ و سنگاپور هر کدام با دو دانشگاه، رتبه دوم را در بین ۱۰ دانشگاه برتر دارند.

فهرست ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

رتبه در آسیا دانشگاه / کشور
۱ Tsinghua University/ چین
۲ دانشگاه پکن / چین
۳ دانشگاه ملی سنگاپور / سنگاپور
۴ دانشگاه فناوری نانیانگ / سنگاپور
۵ دانشگاه توکیو / ژاپن
۶ دانشگاه هنگ کنگ / هنگ کنگ
۷ دانشگاه شانگهای ژیائوتونگ/ چین
۸ دانشگاه فودان / چین
۹ Zhejiang University/ چین
۱۰ دانشگاه چینی هنگ کنگ / هنگ کنگ

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد.

ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

کد خبر 6093841 زهره بال

دیگر خبرها

  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند